Apex Legends, 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülen ve PUBG ve Fornite gibi rakiplerine nazaran daha hızlı ve akıcı bir oyun deneyimi sunan FPS battle royale oyunudur. Origin üzerinden tamamen ücretsiz olarak indirebildiğiniz oyunda diğer battle royale oyunlardaki gibi bir alana uçakla bırakılıyorsunuz ve 60 oyuncu arasından birinci olmaya çalışıyorsunuz. İlk açıldığında solo modu bulunmayan ve 3 kişiyle oynanan oyunda şu anda yalnız başınıza da oynayabiliyorsunuz. Ancak bu oyunda herkesin şikayet ettiği bir husus var: Oyun kazananamamak. Şikayet etmekte haklılar çünkü bu oyunu ben de oynuyorum ve birinci olmak gerçekten zor.

Apex Legends Oyun Kazanma ve Birinci Olmak İçin Taktikler

Apex Legends için dünyanın en hızlı ve en zor battle royale oyunlarından bir tanesi diyebiliriz. Rakip oyunlara göre çok daha hızlı bir oyunculuk isteyen bu FPS oyununda birinci olmak için taktiklere ihtiyacınız var. Uçaktan atladığınız anda savaşın başladığı oyunda harita nispeten küçük ve karakterler çok hızlı hareket ettiği için düşman oyuncuları bulmak çok kolay. Ayrıca belirli noktalarda konuşlanmış rampalara tırmanarak kısa süreli roketlere sahip olabiliyor ve uzun mesafeleri kısa sürede katedebiliyorsunuz.

Sonuç olarak bu oyunda hız son derece önemli. Her ne olursa olsun hızlı hareket etmeli, hızlı loot yapmalı, hızlı savaşmalısınız. Bunlar olmadan, durağan bir oyun stiliyle Apex Legends’da birinci olmak zordur. Solo ve takım halinde hiç fark etmez, oyunda yerinizde durmamalısınız. Savaş halindeyken dahi sağa sola hareket etmeli ve düşmanlarınızın size nişan almasını zorlaştırmalsınız. Özellikle yakın mesafe muharebelerde sarsıcı ve beklenmedik manevralar yaparak düşmanlarınızı şaşırtabilirsiniz.

Apex Legends’da birinci olmanın en etkili yöntemi ise bolca pratik yapmaktır. Bunu oyunun başında bir maça katılmadan önce antrenman yapabileceğiniz mini mape girerek silahların tepmelerini antrenmanlarla kontrol altına alabilirsiniz. Bu daha isabetli atışlar yapmanızı sağlayacaktır.

Son olarak oyun kazanmak istiyorsanız ve henüz yeni başladıysanız o halde oyuncuların sıklıkla atladıkları yoğun alanlara atlamayı tercih edin. Savaştan uzak bir oyun, size profesyonel olma şansı vermez. Daima aksiyonun içinde olmalı ve savaş kovalamalısınız ki daha çevik ve profesyonel bir oyuncu olabilesiniz!

İyi oyunlar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz