Apex Legends hakkında ve sistem gereksinimleri
Apex Legends hakkında ve Apex Legends sistem gereksinimleri nedir? Fiyatı nedir? Nasıl oynanır? Apex Legends nasıl bir oyun, aklınıza gelebilecek tüm sorularınızın yanıtı.

Apex Legends hakkında ve Apex Legends sistem gereksinimleri nedir? Fiyatı nedir? Nasıl oynanır? Apex Legends nasıl bir oyun, aklınıza gelebilecek tüm sorularınızın yanıtı.

Apex Legends Hakkında

Call of Duty serisinin yaratıcısı Infinity Ward’un patronları Vince Zampella ve Jason West, 2010 senesinde firmadan ayrılıp Respawn Entertainment’ı kurmuştu. Bu yeni oluşumun 2014 senesinde çıkardığı Titanfall ve 2016 senesinde çıkardığı Titanfall 2 sağlam yapımlar olsa da istenen kitleye erişemeyince piyasadan silinip gitmişti. Buna karşın Titanfall’dan vazgeçmeyen firma, aynı evrende geçen battle royale oyunu Apex Legends’ı duyurur duyurmaz oyuncuların beğenisine sunuverdi.

Apex Legends Özellikleri

En başta oyunun temel özelliklerini ve Apex Legends’ı diğer Battle Royale oyunlarından ayıran özellikleri sıralayayım. Oyunda toplam 60 oyuncu, üçerli takımlar halinde karşı karşıya geliyorlar. Titanfall dünyasında geçen ve haliyle benzer mimariyi taşıyan yapıların bulunduğu haritaya iniş yaptıktan sonra acele ederek silah, eklenti ve ekipman toplayıp çatışmaya hazır hale gelmek gerekiyor. Apex Legends’ı değişik kılan özelliklerin başında ise oyuncuların farklı becerilere sahip karakterler seçebiliyor olmaları geliyor.

Apex Legends Karakterler

Apex Legends’ta “Legend” denilen sekiz karakter bulunuyor. Oyunun başında bunlardan altısı (Bangalore, Bloodhound, Gibraltar, Lifeline, Pathfinder, Wraith) açıkken, diğer ikisi (Caustic, Mirage) oyunu oynayarak kazanılan Legend Token veyahut parayla satın alınan Apex Coin ile açılabiliyor. Her karakterin birer pasif, stratejisel ve “ultimate” kabiliyeti bulunuyor. Oyuna girerken birbirini tanıyan üç kişinin oluşturduğu ve doğru karakterlerin seçildiği takımlar ise haliyle büyük avantaja sahip oluyor.

Apex Legends Silahlar

Titanfall dünyasında geçen Apex Legends, bu yüzden Titanfall ile aynı ve benzer silahlara sahip. Oyunda çıkış sürümü bakımından altı kategori altında 19 silah bulunuyor. (Üç Assault Rifle, üç Sub Machine Gun, iki Light Machine Gun, dört Sniper Rifle, dört Shotgun ve üç Pistol.) Diğer taraftan oyunun haritasını gezip “loot” yaparken bir hayli silah eklentisi bulmak olası. Silah türüne göre uyumluluğuna dikkat etmemiz şart olan eklentiler arasında namlu ucu, şarjör, dipçik ve benzeri seçenekler mevcut.

Apex Legends Oyun Mekaniği

Mücadelelerde silah dışında zırh bulmak büyük avantaj sağlıyor. Bir sefer zırh sahibi olduktan sonra vurulsak dahi Shield Cell ve Shield Battery ile zırhı tekrar doldurabiliyoruz. Oyunda yüksekten düşmek hasar vermezken, Titanfall’daki duvarda yürüme mekaniği bulunmasa da duvarlara dik olarak tırmanabiliyoruz. Yere düşen takım arkadaşımızı kaldırabilmek dışında can veren birini haritadaki belli noktalarda hayata döndürmek de olası. Oyunun geneline hakim olan akıcı ve hızlı yapı ise bir hayli keyif veriyor.

Apex Legends Oynandığı Platform ve Fiyatı

4 Şubat tarihinde duyurulduğu gibi çıkış yapan Apex Legends, PC’nin yanı sıra PS4 ve Xbox One platformlarında da oynanabiliyor. Oyunu PC’de oynamak isteyenlerin ise bilgisayarlarına Electronic Arts’ın Origin yazılımını kurmaları gerekiyor. Oyuna konusunda en sevindirici konuların başında oyunun tamamiyle fiyatsız oynanabilmesi geliyor. Apex Legends’ta kimi karakter ve silah kaplamaları gerçek para karşılığında satılırken, parayla satın alınan öğeler arasında oynanışa tesir eden hiçbir şey bulunmuyor.

Apex Legends sistem gereksinimi

Apex Legends, optimizasyon ile ilgili gayet başarılı gözüküyor. Bir hayli sistemde kolayca oynanabilen oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri şöyle:

Minimum

  • Intel Core i3-6300 ya da AMD FX 4350 işlemci
  • NVIDIA GeForce GT 640 ya da AMD Radeon HD 7730 ekran kartı
  • 6 GB bellek
  • 22 GB sabit disk alanı

Önerilen

  • Intel Core i5-3570K ya da AMD Ryzen 5 işlemci
  • NVIDIA GeForce GTX 970 ya da AMD Radeon R9 290 ekran kartı
  • 8 GB bellek
  • 22 GB sabit disk alanı

Oyunu ücretsiz oynamak için buraya tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz